Košarka
0

Široki Prima pivo najavio odustajanje od Kupa BiH

FENA
Košarkaški klub Široki Prima pivo ne želi učestvovati u završnici Kupa Bosne i Hercegovine. Čelnici branitelja naslova pobjednika Kupa BiH iz prošle sezone navode da se ne slažu s odlukom Košarkaškog saveza BiH, koji je primio prijavu Igokee za organizaciju završnog turnira Kupa nakon isteka za prijavu kandidature.

Sekretar kluba s Pecare Božo Bošnjak izjavio je kako su danas do 11 sati u kancelariju KS BiH stigle koverte s prijavama za domaćinstvo od Širokog i Posušja, te kako je Igokea naknando donijela prijavu.

"Lično sam vidio kako ljudi iz Igokee donose prijavu Draganu Despotoviću, novom predsjedniku Saveza, i to negdje oko 13 sati, a koju je Despotović proslijedio Takmičarskoj komisiji. Zar se jedan predsjednik mora baviti ovakvim radnjama. Bojim se da će u Ligi za prvaka biti mnogo gorih stvari", kazao je Bošnjak.

Novi predjednik Saveza Dragan Despotović, koji je danas zamijenio dosadašnjeg predsjednika Nihada Imamovića, odbacio je optužbe Širokobriježana.

"Riječ je o smiješnim optužbama koje proizlaze iz netrpeljivosti klubova prema Savezu, ali i njihovim međusobnim razmiricama. Nepovjerenje je godinama prisutno u našoj košarci i to je velika kočnica", rekao je Despotović, koji je dodao da je Predsjedništvo KS BiH poništilo konkurs i raspisalo novi kako bi Takmičarska komisija u petak mogla donijeti konačnu odluku.

Završnica Kupa BiH na rasoredu je 10. i 11. februara, a plasman su izborili Široki Prima pivo, Posušje, Igokea i Slavija.