Košarka
0

Široki Eronet priželjkuje još jednu senzaciju

Nezavisne novine
Samo četiri dana nakon osvajanja trofeja u Kupu BiH, košarkaše Širokog večeras (18 sati) očekuje susret 20. kola "Goodyear" lige protiv branitelja naslova Hemofarma iz Vršca. Na zahtjev gostiju da se meč igra dva dana ranije od predviđenog termina domaćin je pristao, a razlog je nastup gostiju idućeg utorka u važnoj utakmici ULEB kupa.

"Mogu reći da ćemo i u ovom susretu ostaviti srce na parketu. Istina, protivnika ne poznajem, premda sam svjestan kvalitete koju posjeduje momčad iz Vršca. Najvažnije je da odigramo na nivou posljednja dva susreta i u tom slučaju nije nemoguće očekivati novi uspjeh", rekao je Ivan Opačak.

Ništa manje optimističan nije ni Josip Vranković, kojem je osvojeni naslov pobjednika Kupa BiH osmi u karijeri. Kupove je osvajao u tri države Hrvatskoj, Poljskoj i BiH, a kako je kazao, ovo mu je najdraži u karijeri.

"Svaka kruna je priča za sebe. Ali, moram priznati da mi je ova na zalasku karijere najdraža. Svi su nas bili otpisali, ali smo pokazali da vrijedimo i da se možemo dići iz ponora. Moram priznati da sam bio jedan od rijetkih koji je i nakon onih teških poraza vjerovao u trenera Vulića i saigrače.

Utakmica protiv Hemofarma dolazi prebrzo nakon slavlja, ali u profesionalnom sportu nema predaha. Neće biti lako, ali vjerujem u ovu ekipu, a to ćemo pokazati na parketu", dodao je Vranković.