NLB liga
0

Široki deklasirao Bosnu sa 28 poena razlike

Piše: E. Isanović
Foto: KK Bosna
Foto: KK Bosna
Široki - Bosna ASA BH Telecom 90-62. Pobjeda kojom je tim sa Pecare prekinuo crni niz od sedam uzastopnih poraza. Od samog početka utakmice izabranici Ivana Velića prikazali su bolju i požrtvovaniju igru.

Prezentirali su agresivnu odbranu, a bili su bolji i u skoku. Prva četvrtina završena je vodstvom 23-14. Iako je novi šef struke sarajevskog kluba Dejan Parežanin zahtijevao odgovornu i disciplinovanu igru košarkaši na parketu nisu to ispoštovali. Gotovo u svakom napadu mijenjao je igračku postavu, ali nije uspijevao pronaći dobitnu kombinaciju.

Otvaranje druge dionice ponovo je pripalo domaćima, pa se prednost povećavala iz minute u minut. U jednom trenutku Široki je otišao i na plus 17, ali su sstudenti“ sa dvije trice (Kojadinovića i Sarajlije) donekle ublažili ubjedljivo vodstvo. Na odmor se otišlo kod rezultata 40-25 za aktuelne bh. prvake.

Početak treće četvrtine bolje otvaraju gosti i prave seriju 6-0. Ipak, Špralja sa dvije vezane trojke ponovo vraća razliku na plus 15. Inače ova četvrtina završena je rezultatom 60-45. U posljednjih deset minuta košarkaši Širokog igrali su izvanredno.

Dominirali su u svim segmentima igre, te na kraju sasvim zasluženo ovaj period riješili u svoju korist rezultatom 30-17. Na kraju je semafor na Pecari pokazivao 90-62. Najefikasniji kod domaćih bio je Špralja sa 27 poena, dok je kod Bosne Rakočević postigao 13 koševa.

Ovom pobjedom Široki je došao na omjer 6 pobjeda i 12 poraza, dok je nekadašnji evropski prvak ostao zakucan na samo dno NLB lige omjerom 3 pobjede i 15 poraza. Očajna igra Bosne se nastavlja...