Košarka
0

Sinanović: Dolaskom trenera Matea promijenio mi se život

Totalsport
Nedžad Sinanović
Nedžad Sinanović
Bosanskohercegovački košarkaš Nedžad Sinanović govorio je za jedan španski internet portal o svojim igrama u dresu Unicaje.

Sinanović je dolaskom novog trenera Chusa Matea, koji je u januaru zamijenio Aita Garciju, konačno dobio priliku da više igra i trenutno ima 8,2 koša i 5,2 skoka po utakmici. Trenutno, kako je sam rekao, uživa u košarci.

Unicaja je sada u vrhu Endesa lige sa 8 bodova, koliko imaju i Barcelona, Real Madrid te Alicante nakon pet odigranih kola. Tim iz Malage tek je jednom poražen.

"Trenutno smo u vrhu, no to ništa ne mora da znači. Do kraja sezone ima još 30 utakmica i prerano je za radovanje, ali mislim da smo dosad napravili nešto. Istina je da smo pomalo i sami iznenađeni učinjenim, ali mislim da, nastavimo li ovako, možemo biti još bolji", kaže Sinanović.

"Zadovoljan sam minutažom koju trenutno imam, sretan sam i naporno radim da postanem još bolji", dodao je 27-godišnji centar.

Dolazak trenera Chusa promijenio je Sinanoviću život.

"Njegov dolazak je promijenio moj život. Chus nam je donio novu svježinu u ekipu, povjerenje kojeg igrači prije nisu imali, a ja sam mu jako zahvalan za ono što čini za mene", kaže bh. košarkaš.

Sinanović je rođen 29. januara 1983. godine u Zavidovićima, a igrao je ranije za zenički Čelik, belgijski Verviers-Pepinster, špansi Real Madrid, njemački Koeln.