{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sigal Priština i Cibona potpisali sporazum o sportskoj saradnji

A
27.11.2014. u 10:27
0
8
Sigal Priština i Cibona potpisali sporazum o sportskoj saradnji
0
Sigal Priština i Cibona potpisali sporazum o sportskoj saradnji
Foto: ABA liga
Košarkaši Cibone iz Zagreba pobedili su sinoć u prijateljskoj utakmici domaći klub Sigal Prištinu,  rezultatom 101:81. 
Pobeda gostujućeg tima, koji je višestruki hrvatski i evropski šampion, ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Pre utakmice predsednici dva kluba Blerand Stavileci i Aleksandar Petrović potpisali su Memorandum o sportskoj saradnji, koji predviđa produbljivanje saradnje Cibone i Sigal Prištine, posebno kada je reč o mladim talentima.

Predsednik Sigal Prištine, Blerand Stavileci je podsetio na zlatna vremena Cibone kada su u njoj igrali sadašnji predsednik kluba Aleksandar Petrović i njegov pokojni brat Dražen Petrović. Stavileci je kazao da je Cibona najuspešniji klub u regionu i da je zato Priština jako zaintresovana za produbljivanje odnosa sa tim klubom.

 “Smatramo da nema boljeg kluba modela, bliskijeg i prijateljskijeg od Cibone ovde u regionu, za nas kao klub u usponu koji ima svoje ciljeve u narednom periodu i koji želi igrati i više od Balkanske lige”, kazao je Stavileci.

On je rekao da sada nakon najnovijih dešavanja u vezi prijema Kosovskog olimpijskog komiteta u Međunarodni olimpijski komitet, kosovski sport treba da bude spreman i da ima strateške sportske prijatelje u budućnosti.

 “Za nas će Cibona biti nova vrata za osnaženje kluba, ali će i Priština za Cibonu biti druga kuća za saradnju”, ocenio je Stavileci.

Predsednik Cibone, Aleksandar Petrović je istakao da se sa kolegom Stavilecijem dogovorio o utakmici u rekordno kratkom roku i da je to najbrže postignut sporazum do sada.

“Zadovoljan sam što ćemo večeras potpisati Memorandum o sportskoj saradnji između dva košarkaška kluba Cibone i Sigal Priština, koji će nadam se u budućnosti doneti obostranu korist”, kazao je Petrović.

On je izrazio spremnost Cibone da primi i obuči mlade talente na svim nivoima koje će trenirati treneri u Zagrebu.

 “Sretni smo jer na ovaj način možemo da pomognemo, ne samo da Cibona i Priština dobro sarađuju, već prosto, sport je kraju krajeva najbolji način da se ostvare kvalitetne veze između zemalja i na ovaj način pokušavamo da pomognemo našim sportskim partnerima. U Sigal Prištini videli smo želju ovog kluba da napreduje”, kazao je predsednik Cibone.

Petrović se zahvalio na izuzetnom dočeku koji je priređen u Prištini njemu i celoj ekipi Cibone. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: