Košarka
0

Shaquille O'Neal sljedeće sezone u Bostonu

Totalsport
Shaquille O'Neal (Foto: Reuters)
Shaquille O'Neal (Foto: Reuters)
Shaquille O'Neal (38), nekad najdominantniji centar NBA lige i njen četverostruki osvajač, sljedeće će sezone igrati u Boston Celitcsima...

Tvrde to američki mediji pozivajući se na izvore upoznate s razvojem situacije oko pregovora košarkaša i kluba iz Bostona koji je prošle sezone igrao, i izgubio, finale lige protiv vječnih rivala Los Angeles Lakersa.

O'Nealu će sljedeća sezona biti 19. u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i prva u dresu Celtica, u čije će redove uskočiti umjesto Kendricka Perkinsa koji, zbog ozljede ligamenata koljena, neće moći igrati sve do veljače iduće godine.

Sam je tražio dvogodišnji ugovor, a je li ga i dobio ili je on dogovoren na samo jednu sezonu, nije poznato. Ono što se zna jest njegova plaća - zarađivat će veteranski minimum od 1.4 milijuna američkih dolara.

Igrajući za Orlando Magic, LA Lakers (tri naslova), Miami Heat (jedan naslov), Phoenix Sunse i Cleveland Cavalierse O'Neal je kroz 1170 utakmica osnovnog dijela lige prosječno ostvarivao 24.1 poen, 11 skokova i 2.3 blokade po utakmici.