Komentarisati će NBA utakmice
0

Shaquille O'Neal postaje novinar

Totalsport
Shaquille O'Neal
Shaquille O'Neal
Višegodišnji ugovor s američkom sportskom producentskom i televizijskom kućom Turner Sports potpisao je Shaquille O'Neal. Njegov će osnovni posao biti komentirisanje košarkaških utakmica.

Slavni 39-godišnji centar zaposlio se nakon što je prošlog mjeseca objavio završetak fantastične 19-godišnje karijere, tokom koje je 15 puta nastupio na All-Star utakmici, a četiri puta osvajao naslove NBA prvaka. Priključit će se ekipi sjajnih komentatora koju čine bivše košarkaške zvijezde Charles Barkley i Kenny Smith.

Imao je za isti posao O'Neal također i ponudu konkurentske kuće ABC/ESPN.

"Nisam želio rat oko mog angažmana. Izabrao sam Turner Sports zato što je Inside the NBA bio moj najdraži šou dok sam bio igrač. Pokušat ću ionako zabavnu emisiju učiniti još zabavnijom", rekao je vjerovatno najdominantniji centar svih vremena.

Osim komentarisanja utakmica, O'Neal će također doprinositi u odjelima za zabavu i animaciju. U tom pogledu ne skriva svoju konačnu ambiciju.

"Očekujem da ću raditi na crtanim serijama i televizijskom šou-programima. Zainteresiran sam za ulogu izvršnog producenta programa", zaključio je O'Neal.