Tragedija u SAD-u
648

Shaquille O'Neal teško podnio smrt velikog prijatelja: Loše mi je, volim te brate

K. H.
Legendarni košarkaš Shaquille O'Neal emotivnom porukom oprostio se od Kobea Bryanta koji je tragično stradao u helikopterskoj nesreći u mjestu Calabasas.
Kobe Bryant je poginuo u 41. godini u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu kada se njegov helikopter srušio i zapalio na brdu nadomak Los Angelesa.

Shaquille O'Neal koji je tokom karijere s velikim uspjehom igrao sa Kobeom napisao je vrlo emotivan post na društvenoj mreži Twitteru kojoj je rekao da ne može opisati bol kroz koju prolazi.

"Ne postoje riječi kojima mogu opisati bol kroz koju prolazim u ovom tragičnom i tužnom trenutku zbog gubitka moje nećakinje Gigi i mog brata Kobea Bryanta. Izgubio sam prijatelja, brata, partnera u osvajanju titula. Volim te brate i nedostajat ćeš mi. Loše mi je, želim izraziti saučešće porodici Bryant i porodicama ostalih putnika", napisao je Shaq na Twitter profilu.

Kobe Bryant je, prema mišljenju mnogih, najveći košarkaš Los Angeles Lakersa u historiji. Dvadeset punih godina nosio je dres Jezeraša i donio je ekipi pet titula prvaka NBA lige.