Sviđa im se potez
49

Shaq i Barkley stali u zaštitu Jokića: Normalno je što je uzvratio Morrisu za namjerno udaranje

E. B.
Legendarni NBA košarkaši Shaquille O'Neal i Charles Barkley su stali u odbranu Nikole Jokića tvrdeći da je ispravno postupio što je udario Markieffa Morrisa.

U završnici susreta između Denvera i Miamija Jokić je pregrubo fauliran na sredini terena, a onda je odlučio uzvratiti Morrisu i udariti ga sleđa.

I dok su mnogi odmah osudili Jokića, nekadašnji proslavljeni košarkaši a danas ugledni analitičari su iznijeli svoje viđenje situacije.

"Sviđa mi se šta je Jokić uradio. Kada me udariš, ne okreći leđa jer ću ti vratiti. Morris ga je namjerno udario, pa je normalno da mu Jokić uzvrati", rekao je Shaq.

"Slušam ove budale što osuđuju Jokića jer ga je udario s leđa. Prvo, Jokić je samo uzvratio. Da mene neko udari, bolje mu je da ne okreće leđa jer ću mu uzvratiti. Ne možeš okrenuti leđa kada nekog udariš!", dodao je Barkley.

Obojica su se složila da je kazna od jedne utakmice koju je Jokić dobio pravedna zbog poštovanja pravila NBA lige, ali i da je ovim srbijanski centar poslao jasnu poruku rivalima da neće trpiti mučke udarce na terenu.