ABA liga
62

Senzacija u Beogradu: Igokea prosula 22 poena razlike pa u drami srušila Partizan

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: ABA liga)
Detalj s utakmice (Foto: ABA liga)
Košarkaši Igokee pobijedili su u Beogradu u 7. kolu ABA lige ekipu Partizana rezultatom 91:89 te su tako priredili jednu od najvećih senzacija ove godine.

Igokea je odlično ušla u susretu i nakon prve četvrtine su protiv favorizovanog domaćina vodili sa šest poena razlike. U istom ritmu se igralo i do odlaska na odmor pa je Igokea prvo poluvrijeme riješila u svoju korist 48:34.

Košarkaši Partizana se nisu uspjeli vratiti ni u trećoj dionici i uoči posljednje četvrtine su imali zaostatak od čak 19 poena. Zanimljivo da su u više navrata u trećoj četvrtini imali i 22 poena prednosti. Ipak, u posljednjoj dionici je uslijedila nevjerovatna serija Partizana pa je uslijedila drama u završnici koja je na kraju ipak pripala ekipi Igokee.

Najbolji u redovima prvaka Bosne i Hercegovine bili su Tanasković i Jeremić sa po 17 poena, a odličnu partiju pružio je i bh. reprezentativac Edin Atić koji je imao 14 poena te po četiri skoka i asistencije.

LeDay je bio u Partizanu sa 16 poena, dok je Trifunović postigao 15.

Partizan je nakon utakmice pao na treće mjesto ABA lige s pet pobjeda i dva poraza, koliki omjer ima i Igokea na četvrtoj poziciji.

Tabela: