Slomio mu vilicu
11

Senegalac zbog divljačkog napada na kapitena BiH osuđen na 10 mjeseci zatvora uslovno

D. P.
Halilović je mjesecima bio van parketa (Foto: FIBA)
Halilović je mjesecima bio van parketa (Foto: FIBA)
Košarkaški reprezentativac Senegala Boubacar Toure osuđen je na 10 mjeseci zatvora uvjetno jer je slomio vilicu kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralemu Haliloviću.
Toure je u januaru 2021. godine u utakmici francuskog prvenstva između Roannea i Metropolitansa u akciji bez lopte šakom udario Halilovića i tom prilikom mu slomio vilicu.

Kapiten reprezentacije BiH tek nakon nekoliko sekundi shvatio je šta mu se desilo, a na kraju mu je ustanovljena fraktura vilice zbog koje je propustio nekoliko mjeseca igranja te nastupe za reprezentaciju BiH.

Sud u Roanneu je konačno donio odluku. Toure je osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno i morat će platiti kaznu od 2.500 eura zbog sramotnog poteza. Dužan je i da isplati 40.000 eura Metropolitansu.

Toure je ljetos prešao u Bursu iz Francuske, a list Progress navodi da je bio odsutan sa saslušanja te da ga nije zastupao advokat.

Inače, reprezentativac Senegala je zbog ovog poteza suspendovan na 10 utakmica u Francuskoj što je i odslužio nakon incidenta. Proteklog ljeta napravio je transfer u tursku Bursu.