Drama u bh. košarci
5

Selimović o burnom stanju u KS BiH: Falsifikovanim dokumentima ubačeno ime u Nadzorni odbor

D. P.
Situacija u KS BiH ne obećeva (Foto: Košarkaški savez BiH)
Situacija u KS BiH ne obećeva (Foto: Košarkaški savez BiH)
Sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine trebala bi biti održana 15. oktobra, ali je to upitno zbog toga što nije moguće pripremiti izvještaj i zakazati sjednicu.

Predstojeća sjednica Skupštine Košarkaškog saveza BiH trebala bi biti od velike važnosti jer je potrebno popuniti upražnjena mjesta u Upravnom odboru KS BiH. Nakon ostavki Mirze Teletovića i Feđe Jovanovića, potrebno je upotpuniti njihova mjesta u Upravnom odboru.

Činilo se da će sjednica biti održana 15. oktobra, ali je to upitno zbog burne situacije u Košarkaškom savezu i navodnog falsifikovanja dokumenata kojima je promijenjen izgled Nadzornog odbora.

Član Nadzornog odbora KS BiH u izjavi za portal Klix.ba poručio je da jutros nije bilo moguće pripremiti izvještaj i zakazati sjednicu što je uslov za njeno održavanje.

"Sjednice Skupštine se ne održavaju tri godine. Sjednica Skupštine na kojoj bi trebao biti imenovan Upravni odbor trebala bi biti održana 15. oktobra, ali je to nemoguće jer je nemoguće pripremiti izvještaj i tako zakazati sjednicu. Vrata kancelarija su nam zatvorena", rekao je Selimović.

Prema njegovim riječima, čak je u Nadzorni odbor dodano jedno ime koje uopće nije član ovog tijela te da su dokumenti falsifikovani kako bi se on ubacio u NO KS BiH.

"Čak se desilo i to da je u Nadzorni odbor ubačeno ime čovjeka koji nije tu. Falsifikovani su dokumenti i njegovo ime se pojavljuje u Nadzornom odboru KS BiH. Mi ćemo se obratiti nadležnim institucijama s dokazima i tražiti pravdu", dodaje Selimović u izjavi za Klix.ba.

Upravo danas je trebala biti održana sjednica Nadzornog odbora KS BiH, ali zbog općeg haosa u savezu, ona se nije dogodila.