Veliki trijumf susjeda
23

Selektor Srbije u svlačionici napravio gaf, a onda pobjedu posvetio teško povrijeđenom igraču

D. P.
Pešićeva motivacija igrača (Foto: Screenshot/Sportklub)
Pešićeva motivacija igrača (Foto: Screenshot/Sportklub)
Košarkaška reprezentacija Srbije danas se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Litvanijom, a selektor Svetislav Pešić posvetio je trijumf teško povrijeđenom Boriši Simaniću.

Simanić je, podsjetimo, u duelu protiv Južnog Sudana zaradio udarac zbog kojeg je morao na operaciju, a na kraju mu je odstranjen bubreg. To je epilog teškog udarca od kojeg mu je vjerovatno i pukao bubreg, nakon čega je u potpunosti odstranjen.

Stoga, nakon današnje rapsodije protiv Litvanije i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva, selektor Pešić je poslao poruku podrške te zagrljaje Simaniću.

"Zna se kako su oni došli do ovih rezultata. Mi smo zaista odigrali izvanrednu odbranu, individualno i timski. To je, prije svega, bilo ključno. Drži se, Boriša", rekao je u izjavi za Sportklub.

Ova TV kuća objavila je i kadrove iz svlačionice reprezentacije Srbije prije početka utakmice protiv Litvanije.

Tu se može vidjeti kako je selektor Pešić motivisao košarkaše naših susjeda da ostvare veliku pobjedu, ali se vidi i simpatičan gaf selektora dok je pisao na tabli.

"Svi za jednoga, jedan za svi", napisao je Pešić umjesto "sve", no bitno je da su njegovi izabranici to shvatili na parketu i izborili veliki trijumf. Srbija će u borbi za finale igrati protiv boljeg iz duela Slovenije i Kanade, koji se igra sutra.

Video iz svlačionice pogledajte ovdje.