NBA All Star
19

Selekcija SAD-a bolja od svijeta, Luka Dončić pogodio trojku sa svoje polovine

F. Z.
NBA All Star vikend u Chicagu otvoren je utakmicom zvijezda u usponu najjače košarkaške lige, a pobjedu je odnijela selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koja je savladala ekipu svijeta rezultatom 151:131.

Za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP) proglašen je košarkaš Charlotte Hornetsa Miles Bridges, a susret je završio sam 20 postignutih poena, pet skokova i pet asistencija. Najefikasniji u redovima SAD-a bio je Collin Sexton sa 21 postignutim poenom.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Kanđanin RJ Barrett sa 27 postignutih poena, šest skokova i pet asistencija. Luka Dončić, koji će nastupiti i u početnoj petorci All Star utakmice upisao je 16 poena, dvije asistencije i pet skokova. U utakmici u kojoj smo vidjeli mnogo lijepih poteza košarkaša koji igraju svoju prvu, odnosno drugu sezonu u najjačkoj košarkaškoj ligi svijeta, izdvaja se skok šut Dončića i pogođena trojka s centra terena. U noći sa subote na nedjelju očekuje nas takmičenje u trojkama i zakucavanjima, a All Star utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak.