Briljira u Mađarskoj
32

Sejfić: Nadam se da ću se vratiti u reprezentaciju i ponovo doživjeti ovacije u Skenderiji

Klix.ba
Ismet Sejfić
Ismet Sejfić
Povremeni bh. reprezentativac Ismet Sejfić ponovo pruža odlične partije u Mađarskoj. U posljednjim utakmicama u dresu Jaszberenyia posebno je dobar bio protiv Paks Atoma (20 poena, 18 skokova), te Soprona (23 poena, 24 skoka).

"Drago mi je da sam se vratio u pravu formu. Sportista uvijek može bolje, ali nekada nije sve ni do nas. Nadam se da moje igre neće proći nezapaženo i da ću se ponovo naći na spisku selektora Vujoševića. Ja ću se uvijek truditi i davati maksimum i nadati se da ću ponovo u najdražem dresu doživjeti prelijepe trenutke kao protiv Slovačke, kada sam nakon odlične partije doživio ovacije navijača u Skenderiji", kaže Sejfić.

Ismet je bio presretan zbog velikog uspjeha Nemanje Gordića, koji je sa Budućnosti pobijedio Crvenu zvezdu i izborio plasman u Euroligu naredne sezone.

"Gorda je bio nevjerovatan. On je ponos svih Bosanaca i Hercegovaca. Pratio sam utakmice i naprosto je 'ubio' Crvenu zvezdu. Svi sportisti žive za takve trenutke u karijeri. Mislim da je potpuno zasluženo proglašen MVP-om", kaže naš centar.