Novi centar BiH
112

Sejfić: Dobio sam dugo čekanu priliku i iskoristit ću je na najbolji mogući način

Piše: E. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Centar Ismet Sejfić je danas naknadno uvršten u košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sejfić (23), koji je prošlu sezonu igrao u mađarskom Pečuhu, je dobio poziv selektora Duška Vujoševića nakon što su nastupe u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo otkazali Jusuf Nurkić, Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović.

Nakon što je dobio poziv, Sejfić, koji je i nakon završetka sezone ostao u individualnom trenažnom procesu, je nastavio sa treninzima u Sarajevu, gdje je i posjetio redakciju portala Klix.ba.

"Iznenađen sam pozivom, ali sam istovremeno i oduševljen što ću biti dio reprezentacije Bosne i Hercegovine jer je to velika čast. Poznajem dosta saigrača koji su odlični momci. Imamo vrhunskog trenera s kojim možemo napraviti veliki uspjeh", rekao je Sejfić na početku razgovora za Klix.ba.

Sejfić je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, poziv u reprezentaciju zaslužio još prije dvije godine kod Damira Mulaomerovića kojeg ipak nije dočekao.

"Poštujem odluke selektora. Čekao sam strpljivo svoju priliku, sada sam je dobio i iskoristit ću je na najbolji mogući način. Uvijek sam davao maksimum na parketu, a posebno sada za grb svoje države. Zahvalan sam ljudima koji su me pozvali i nastojat ću da opravdam ukazano povjerenje", kaže Sejfić koji smatra kako i oslabljena reprezentacija naše zemlje može proći pretkvalifikacije u kojima se sastajemo sa Švedskom, Armenijom i Slovačkom.

"Očekujem, naravno, da prođemo dalje u kvalifikacije. Istina, mnogo će nam nedostajati svi igrači koji neće igrati jer se radi o našim najboljim igračima, ali šta je, tu je, mi koji budemo igrali ćemo, nadam se, napraviti dobar rezultat", rekao je Sejfić.