Košarka
125

Sedam Musinih poena u porazu Cedevite od Splita, grupa navijača ga vrijeđala

Piše: D. B.
Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa postigao je sedam poena na današnjoj utakmici 14. kola hrvatske A1 Lige u kojoj je Cedevita poražena od Splita. Nažalost, i ovog puta je bio izložen uvredama protivničkih navijača.

Zagrepčani su na Gripama igrali bez Ryana Boatrighta i Marka Tomasa. Dobro su otvorili utakmicu i na veliki odmor otišli s vodstvom 30:25, međutim, drugo poluvrijeme Splićani su otvorili serijom 11-0 i treću su četvrtinu dobili 21:7.

U posljednju četvrtinu se ušlo sa vodstvom domaćina 46:37. Cedevita je zamalo u samoj završnici uspjela preokrenuti. Na 2:11 min. do kraja poslije trice Damira Rančića Splićani su imali plus 12, no, Zagrepčani su presingom natjerali domaćine na izgubljene lopte i serijom 10-0 na 48 sekundi do završetka uspjeli su doći na zaostatak 59:61. Ipakm pobjedu na kraju nisu izborili.

John Shurna za Cedevitu je upisao 14 poena, Toni Katić ubilježio je 11 poena, tri skoka i pet asistencija, a Filip Krušlin devet poena i tri skoka, dok su domaćine predvodili Mateo Kedžo s 15 poena, četiri skoka i tri asistencije, Henrik Širko s 11 poena i sedam skokova, Damir Rančić s 11 poena, šest skokova i četiri asistencije te Goran Filipović s 10 poena, pet skokova i šest asistencija.

Bh. košarkaš Džanan Musa postigao je sedam poena i upisao tri asistencije. Nažalost, naš reprezentativac je doživio i uvrede dijela splitskih navijača, jednake koje su mu upućene i tokom utakmice protiv Zadra. Međutim, dok je jedna grupa navijača pokazala izuzetno nesportsko ponašanje, sve su pokušali zaustaviti igrači Splita te ostatak njihovih navijača.