Košarka
0

Scottie Pippen se vraća u Chicago Bullse

Klix.ba
Scottie Pippen
Scottie Pippen
Velika zvijezda Bullsa iz <em>Jordanovih</em> dana, 37-godišnji Scottie Pippen ponovo se vraća u svoj klub.

Za Bullse, kojima je pomogao da osvoje šest NBA naslova, Pippen će odigrati dvije NBA sezone. Još nije službeno potvrđeno koliko će Pippenu biti plaćeno, međutim izvori javljaju da se cifra kreće oko 10 miliona dolara. Prije odlaska u ekipu Houston Rocketsa Pippen je sedam puta bio član All Star petorke u 11 sezona provedenih u Bullsima. Posljednje četiri sezone Pippen je proveo u Portland Trail Blazersima.

"Svjesni smo da je Chicago jako zainteresovan za Scottieja." - izjavio je Portlandov menadžer John Nash, dodavši: "Razgovarao sam sa njim u četvrtak i rekao mu da nismo spremni nastaviti. Zahvalni smo mu na njegovom doprinosu ekipi. On je pravi profesionalac."

Prije tri sedmice, menadžer Bullsa i bivši Pippenov suigrač, John Paxson je već najavio da postoji mogućnost Pippenovog povratka u Chicago kako bi svoju karijeru završio tamo gdje ju je i počeo. "Volio bih više nego išta da mu poželim dobrodošlicu. Za mene on bi bio savršeni vođa veteran." Protekle sezone u Blaizersima je ostvario prosjeke od 10,8 koševa i najviše asistencija u ekipi - 4,4. No, Pippen je zbog povrede koljena propustio tri Play Off utakmice.