KSBiH i MCP
2

Sastanak za spas bh. košarke zakazan za 14. juni

Klix.ba
Košarkaški savez BiH i Ministarstvo civilnih poslova su dogovorili sastanak čiji je cilj spašavanje bh. košarke opterećene problemima neadekvatnog finansiranja od nadležnih institucija i postupaka dijela prethodnih upravnih struktura, koje su predmet istrage Tužilaštva BiH.

Sastanak pod nazivom "Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar KS BiH" će se održati u srijedu 14. juna u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 10 sati, a na njemu će prisustvovati predstavnici državnih i entitetskih institucija.

"Nadamo se da će svi relevantni subjekti shvatiti da se radi o 'Danu D' za bh. košarku i da će sudjelovati predstavnici najvišeg nivoa te da će se, nakon ovog sastanka, donijeti konkretni i učinkoviti zaključci s trenutnim učinkom za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta. KS BiH će ponuditi konkretne modele rješenja problema u kojima se nalazi te dati inicijativu da se usvojeni modeli primijene i na druge sportove u BiH koji se nalaze u sličnoj situaciji", saopćeno je iz KSBiH.