NBA
0

Sarajlija Goran Suton: 'Ostvario mi se san'

Totalsport
NBA momčad Utah Jazz predstavila je u petak svoj drugi izbor na ovogodišnjem draftu, potencijalnog hrvatskog ili bosanskohercegovačkog košarkaškog reprezentativca Gorana Sutona.

Suton je ove godine predvodio svoju univerzitetsku momčad Michigan Statea do finala NCAA lige u kojem su Spartansi poraženi od North Caroline. Centar rođen u Sarajevu bio je najbolji strijelac svoje momčadi u toj utakmici, postigavši 17 koševa uz 11 skokova, a izabran je i u najbolju momčad finalnog NCAA turnira. Jazzeri su Sutona uzeli kao ukupno 50. izbor na draftu u New Yorku.

  • Nakon što me Miami nije uzeo kao 43. izbor drafta, znao sam da ću vjerojatno završiti u Utahu, gdje sam ostavio dobar dojam tijekom pokaznih treninga uoči drafta - rekao je Suton.

Utah je prilično jaka na centarskoj poziciji, ali Suton će dobiti priliku za dokazivanje tijekom Ljetne lige.

  • Ostvario mi se san, u mojoj je glavi bila gomila emocija nakon drafta. Ovo je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu - rekao je novinarima 24-godišnji Sarajlija.

Suton je, inače, nedavno osvanuo na dva reprezentativna popisa, hrvatskome i bosanskohercegovačkom, a hoće li se i za koju državu odlučiti još uvijek nije poznato.

NBA