Njihov bivši igrač
60

Sarajevski klub se pohvalio debijem Biberovića za Tursku, uslijedile su žestoke reakcije navijača

E. B.
Tarik Biberović (Foto: FIBA)
Tarik Biberović (Foto: FIBA)
Zeničanin Tarik Biberović (23) je sinoć debitovao za košarkašku reprezentaciju Turske i time definitivno zatvorio vrata našoj selekciji.

Biberovićevim debijem za Tursku u kojem je protiv Italije upisao 27 poena, 8 skokova i 4 asistencije, se pohvalio sarajevski košarkaški klub Spars u kojem je Tarik igrao od 2016. do 2018. godine, odakle je otišao u Fenerbahče.

"Fantastičan debi Tarika Biberovića! Bivši igrač našeg kluba Tarik Biberović je imao fantastičan debi u reprezentaciji Turske koja je poražena od Italije rezultatom 87:80. Tarik je bio najbolji igrač sa 27 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Čestitke za našeg Tarika!!!", stoji u objavi Sparsa na Faceboku koja nije naišla na odobravanje većeg dijela navijača.

"Skandalozna objava", "Kako vas nije sramota? Čovjek koji ne želi da predstavlja svoju državu ne može biti nikakav ponos... Nikad", "Taj Tarik da je naš igrao bi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, posto ne igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine taj Tarik nije naš. OKK Spars obrukali ste se i to pošteno. Zapitajte se samo kako je to moguće da neko ko je proso vašu školu košarke ode i da igra za tuđu reprezentaciju. Morate dobro da preispitate vaš način rada sa igračima", neki su od komentara razočaranih navijača, dok je bilo i onih koji su u odbranu Biberovićevog odabira reprezentacije okrivili našu državu.

Podsjetimo, Biberovića je kao 18-godišnjaka u reprezentaciju Bosne i Hercegovine pozvao tadašnji selektor Vedran Bosnić, no on se nije pojavio na pripremama.

"Biberović je bio na širem spisku, ali se nikome nije javljao", kratko je tada rekao Bosnić.

Čak i kada je Biberović uzeo tursko državljanstvo, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine su se nadali kako ćemo ga ipak vidjeti u dresu domovine u kojoj je rođen, jučerašnjim nastupom 23-godišnjeg krila za Tursku sve te nade su, nažalost, ugašene.