Košarka
0

San Antonio izjednačio u seriji

Klix.ba
Dallas Mavericksi su bili osakaćeni sumnjivim suđenjem, te Spursima nije bilo teško da ih dokrajče, i poravnaju rezultat u seriji na 1-1.

MVP sezone Tim Duncan je predvodio Spurse sa sjajnim učinkom od 32 poena, 15 skokova, 5 asistencija i 3 blokade u utakmici u kojoj je ekipa iz San Antonija pobjedila svog texaškog rivala iz Dallasa rezultatom 119:106. Serija se sada seli u Dallas, gdje će se odigrati treća u četvrta utakmica. Inače, gosti su imali problema od samog početka utakmice. Naime, njihov najbolji igrač Dirk Nowitzki je dobio 3 lične greške u 5 minuta prije kraja prve četvrtine, te je morao na klupu, da bi se sačuvao za drugo poluvrijeme. Trener Don Nelson se jednostavno nije mogao pomiriti sa suđenjem, te se upustio u verbalni duel sa inače poznatim svojeglavim sucem Joeyem Crawfordom, koji ga je izbacio iz utakmice nakon dvije tehničke greške. Sličnu sudbinu je doživio i njegov zamjenik Del Harris, koji je pomoćnom sucu došapnuo da će i njega isključiti, i to tek nakon jedne tehničke. Na kraju je Mavse preuzeo Nelsonom sin Donnie.

"Tražio je da ga isključim, i to sam uradio", izjavila je zvijezda utakmice, glavni sudac Crawford. "Ništa šta Nelson čini me ne može iznenaditi. Očekivao sam da će učiniti nešto kreativno i upravo je tako bilo", izjavio je njegov kolega sa suprotne strane i trener godine Gregg Popovich.

Za Spurse, pored Duncana, najučinkovitiji je bio Malik Rose koji je za 27 minuta na parketu ubacio 25 poena. Tony Parker je dodao 19, a Stephen Jackson 17. U redovima Mavericksa najefikasniji su bili Michael Finley sa 29 poena i 10 skokova te Dirk Nowitzki sa 23 poena.

ZAPAD San Antonio (1) - (1) Dallas 119:106

NBA