|

Samir Lerić za Klix.ba: U drugi krug možemo samo ako nastupimo kompletni

Samir Lerić za Klix.ba: U drugi krug možemo samo ako nastupimo kompletni
7
Piše: A. D.
12.12.2014. u 20:32
2
komentara
7

dijeljenja
Samir Lerić za Klix.ba: U drugi krug možemo samo ako nastupimo kompletni Samir Lerić (Foto: Emir Krpo)
Proslavljeni košarkaš Samir Lerić nije zadovoljan grupom koju je košarkaška reprezentacija BiH dobila na predstojećem Eurobasketu, koje će se narednog ljeta igrati u četiri države Evrope.
Izabranici Duška Ivanovića do drugog kruga prema Lerićevom mišljenju mogu samo ukoliko u Francuskoj nastupimo u najjačem sastavu.

“Ni ovog puta nismo bili miljenici sreće. Grupa je veoma teška, posebno iz razloga što smo izvukli domaćina, kao i objektivno najjaču reprezentaciju iz šestog šešira. Nisam sretan ni zbog Finske u kojoj je košarka u ekspanziji i koja će biti neugodan protivnik. Sa Izraelcima je uvijek u prošlosti bilo neizvjesno. Bit će teško, ali opet sam uvjeren da možemo proći u drugi krug. Posebno ukoliko zaigramo u najjačem sastavu. Ako se svi igrači odazovu možemo napraviti dobar rezultat”, izjavio je Lerić za Klix.ba.

“U najjačem sastavu možemo parirati svima u grupi s izuzetkom Francuske. Drugi krug bio bi zadovoljavajući rezultat. Naša grupa je iza grupe B najjača na prvenstvu. Sve reprezentacije koje su izborile Eurobasket bez sumnje vrijede i laganih protivnika nema. Grupa D je simpatična i volio bih da smo tamo, dok je naša grupa po kvalitetu druga, odmah iza grupe B”, dodao je Lerić.

Bivši reprezentativac nada se da će reprezentaciju u Montpellieru predvoditi Duško Ivanović.

“Vjerujem da će trakavica u vezi sa selektorom uskoro dobiti svoj epilog. Iskreno se nadam da će Duško Ivanović uspješno završiti započeti posao”, kazao je Lerić.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...