Košarka
7

Samir Lerić za Klix.ba: U drugi krug možemo samo ako nastupimo kompletni

Piše: A. D.
Samir Lerić (Foto: Emir Krpo)
Samir Lerić (Foto: Emir Krpo)
Proslavljeni košarkaš Samir Lerić nije zadovoljan grupom koju je košarkaška reprezentacija BiH dobila na predstojećem Eurobasketu, koje će se narednog ljeta igrati u četiri države Evrope.

Izabranici Duška Ivanovića do drugog kruga prema Lerićevom mišljenju mogu samo ukoliko u Francuskoj nastupimo u najjačem sastavu.

“Ni ovog puta nismo bili miljenici sreće. Grupa je veoma teška, posebno iz razloga što smo izvukli domaćina, kao i objektivno najjaču reprezentaciju iz šestog šešira. Nisam sretan ni zbog Finske u kojoj je košarka u ekspanziji i koja će biti neugodan protivnik. Sa Izraelcima je uvijek u prošlosti bilo neizvjesno. Bit će teško, ali opet sam uvjeren da možemo proći u drugi krug. Posebno ukoliko zaigramo u najjačem sastavu. Ako se svi igrači odazovu možemo napraviti dobar rezultat”, izjavio je Lerić za Klix.ba.

“U najjačem sastavu možemo parirati svima u grupi s izuzetkom Francuske. Drugi krug bio bi zadovoljavajući rezultat. Naša grupa je iza grupe B najjača na prvenstvu. Sve reprezentacije koje su izborile Eurobasket bez sumnje vrijede i laganih protivnika nema. Grupa D je simpatična i volio bih da smo tamo, dok je naša grupa po kvalitetu druga, odmah iza grupe B”, dodao je Lerić.

Bivši reprezentativac nada se da će reprezentaciju u Montpellieru predvoditi Duško Ivanović.

“Vjerujem da će trakavica u vezi sa selektorom uskoro dobiti svoj epilog. Iskreno se nadam da će Duško Ivanović uspješno završiti započeti posao”, kazao je Lerić.