"Pogriješio je..."
3

Saigrač brani Dončića i Irvinga nakon što ih je njegov otac i bivša NBA zvijezda kritikovao

K. H.
Tim Hardaway Jr. (Foto: EPA-EFE)
Tim Hardaway Jr. (Foto: EPA-EFE)
Tim Hardaway Jr. sinoćnji meč svog Dallasa protiv Sacramenta igrao je vrlo ljut i razočaran zbog nepotrebnih izjava njegovog oca - istoimene legende NBA lige Tima Hardawaya starijeg, koji je 14 godina igrao u NBA ligi i pet puta je bio All-Star, a koji je kritikovao Luku Dončića i Kyrieja Irvinga.

"Dallas u nije trebao taj trejd, ne treba popravljati nešto što nije pokvareno", rekao je o dolasku Irvinga Tim Hardaway stariji pa dalje nastavio i objašnjavao:

"Nedostaje im vođa. Dončić nije vođa, Irving nije vođa, a Jalen Brunson je bio vođa", prisjetio se bivšeg igrača Dallasa, koji je naljeto kao slobodan igrač prešao u New York. Nakon toga je objasnio zašto to misli: "Vođa pokazuje primjer igranjem odbrane. Kad nešto kaže, to i uradi, e to je vođa. A Dončić i Irving nisu vođe nego odlični, dominantni igrači i strijelci."

Njegov sin, koji trenutno igra za Dallas, odmah nakon sinoćnje utakmice u kojoj je bio zaista odličan i postigao 24 poena, uz pet uspješnih "trojki" iz osam pokušaja, tražio je novinare kako bi dao izjavu i pokušao spasiti situaciju, odnosno ograditi se od izjava svog oca.

Bilo je vrlo jasno da mu je jako neugodno zbog onog što je njegov otac rekao i da jedva čeka da se u javnosti ogradi od teorija koje je iznio.

"Mnogo puta sam rekao koliko je liderskih sposobnosti Luka pokazao otkako sam ja ovdje. Pokazuje to na terenu i van njega, a Irving je od dolaska prije svega bio vođa", kazao je Tim Hardaway mlađi i nastavio:

"Tako, teško mi se nositi s tim što je moj otac rekao i razočaran sam što moram ovo govoriti. Volim ga do groba, ali pogriješio je, to je njegovo mišljenje, ne moje. Mi smo vrlo različiti."

Dallas, koji se nalazi na 11. mjestu Zapadne konferencije, svim silama pokušava stići do desetog mjesta koje vodi u play-in, a sinoć su uspjeli savladati Sacramento rezultatom 123:119 i izjednačiti se po broju pobjeda s Oklahoma Cityjem, te nas očekuje velika borba ta dva tima za posljednje mjesto koje vodi u play-in.

Dallas do kraja sezona igra kod kuće protiv Chicaga i San Antonija, dok Oklahoma City gostuje kod Utaha i dočekuje Memphis.