Nova pobjeda
228

S Nurkićem "u svlačionici" Blazersi razbili Bullse

Klix.ba
Nurkić se javio saigračima (Foto: NBA)
Nurkić se javio saigračima (Foto: NBA)
Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Chicagu ekipu Bullsa rezultatom 118:98, a posebnu motivaciju gostujuća ekipa imala je prije samog početka utakmice u svlačionici.

Naime, svi igrači su se okupili i razgovarali s povrijeđenim bh. košarkašem Jusufom Nurkićem koji im se javio iz bolnice putem FaceTimea.

Jan, supruga trenera Terryja Stottsa, došla je na ideju kako da poveže povrijeđenog Nurkića s saigračima prije izlaska na parket i to je postao veliki hit u ekipi.

"To je bilo sjajno. Bilo je tako super. Iznenađujuće za nas. Uspio nas je čuti, nosio je majicu Rip City. On je bio tu s nama. Bilo je posebno. Bilo je lijepo vidjeti ga u dobrom raspoloženju nakon svega što se dogodilo", rekao je Zach Collins.

Damian Lillard je također bio zadovoljan načinom na koji se sve dogodilo.

"Zapravo nije mnogo rekao. Pokazao je na majicu Rip City i malo se nasmijao. Osjetili smo ga među nama prije nego što smo otišli na teren. Nismo ni znali da će se to desiti. Samo se pojavio na ekranu", dodao je Lillard.

Enes Kanter, koji je počeo na centarskoj poziciji umjesto Nurkića, rekao je kako je dobio inspiraciju iz tog trenutka.

"Sam pogled na njegovo lice i zvuk njegovog glasa dao nam je toliko pozitivne motivacije, pozitivne energije. Zajedno smo rekli '1-2-3 Nurk!' i izašli na teren", rekao je Kanter.

Inače, Blazersi su treći na Zapadnoj konferenciji s 47 pobjeda i 27 poraza, dok su Bullsi na 13. poziciji Istoka s omjerom 21-55.

Rezultati:

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 98:118 Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 103:118 Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 107:99 Phoenix Suns - Washington Wizards 121:124 Utah Jazz - Los Angeles Lakers 115:100