Doživio povredu
21

RTG snimak pokazao da Nurkićev zglob nema napuknuće

Piše: K. H.
Foto: Jusuf Nurkić/Twitter
Foto: Jusuf Nurkić/Twitter
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić zbog povrede zgloba ranije je napustio meč između Portlanda i Washingtona, a na svom Facebook profilu saopćio je da se ne radi o napuknuću.

Zbog povrede zgloba Nurkić je meč napustio šest minuta prije kraja, a nezgodna situacija desila se prilikom jedne blokade nakon koje je bivši igrač Denvera nezgodno doskočio na parket.

Ipak, on je na svom Facebooku napisao da je RTG snimak pokazao da nije došlo do napuknuća zgloba, dok je na svom Twitter profilu uz sliku sa saigračem Lillarom napisao "Teški putevi često vode do prelijepih mjesta". <iframe class="lazyload" data-src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOfficialJusufNurkicBosnianBeast27%2Fposts%2F1534042350011953&width=500" width="500" height="199" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true">

Podsjećamo, on je u porazu Portlanda od Washingtona postigao 15 poena, a uz to je dodao i devet skokova, tri blokade i dvije asistencije.