Košarka
0

Rookie presudio Cavsima, slavlje Bullsa u Bostonu

Totalsport
Sundiata Gaines (Foto: AFP/Getty Images)
Sundiata Gaines (Foto: AFP/Getty Images)
Dvije su utakmice odigrane u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta u noći s četvrtka na petak. Igrači Utah Jazza bili su bolji od Cleveland Cavaliersa, dok su Chicago Bullsi slavili na gostovanju kod Boston Celticsa.

Utakmicu u Salt Lake Cityju, u EnergySolutions Areni, tricom sa zvukom sirene riješio je rookie domaće ekipe Sundiata Gaines.

Dotični igra pod desetodnevnim ugovorom za Jazz koji ga je potpisao kao zamjenu u trenucima kada se prvi razigravač tima Deron Williams povrijedio. Zanimljivo, prva mu je to ubačena trica u pet utakmica dugoj NBA karijeri, za prvu pobjedu Jazza protiv Cavsa još od 7. novembra 2007. godine. Prvo ime domaćina bio je Carlos Boozer s 19 ubačenih koševa, 13 uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Za poraženu je momčad LeBron James ubacio 36 poena, imao i devet skokova, šest asistencija, te po pet osvojenih i izgubljenih lopti. Novi je to dokaz da se dobro osjeća u susretima protiv sastava iz Salt Lake Cityja kojem prosječno (prije ove utakmice) ubacuje 30,23 poena. Samo je jedan igrač imao veći prosjek ubačenih koševa igračima Utah Jazza - Michael Jordan (32.69).

Chicago Bullsi su iznenadili Boston Celticse pobjedom 96-83 u TD Gardenu. Druga im je to pobjeda u posljednjih dvanaest gostujućih utakmica, a treća ukupno u nizu. Bostonu je ovo već šesti domaći poraz u sezoni u kojoj su upisali i 11 domaćih pobjeda. U prošle dvije sezone u svojoj su dvorani bili na omjeru 35-6.

Luol Deng s 25 poena i Joakim Noah s 15, uz 11 skokova i četiri blokade bili su junaci slavlja gostiju.

NBA liga, četvrtak:

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 97-96 (Boozer 19p, 13s, 6a, Okur 13p, 8s / James 36p, 9s, 6a, 5il, 5ol) Boston Celtics - Chicago Bulls 83-96 (Perkins 14p, 10s, 5bl / Deng 25p, 4a, Noah 15p, 11s, 4bl)

NBA