|

Rođeni ispod obruča: U Mostaru osnovan Košarkaški klub Velež

Rođeni ispod obruča: U Mostaru osnovan Košarkaški klub Velež
401
R. D.
11.11.2019. u 09:01
27
komentara
401

dijeljenja
Rođeni ispod obruča: U Mostaru osnovan Košarkaški klub Velež Foto: R. D./Klix.ba
Mostarsko ime koje u svijetu sporta najviše znači, bez sumnje je Velež. Popularni Rođeni kult su u svijetu nogometa, a decenijama su okupljali i druge sportaše. Od prije desetak dana Veležova porodica bogatija je i za košarkaše.
"Ideja za nastanak K.K. Velež postoji već određeni period, naime K.K. Lokomotiva i O.K.K. Mostar 05 već dugi niz godina dobro rade u omladinskom dijelu i igrali su A2 seniorsku košarku pružajući priliku upravo igračima poniklim u njihovima omladinskim pogonima. Međutim, pojedinačno nisu imali snage da naprave rezultatski iskorak, pogotovo u seniorskoj košarci", kaže nam trener košarkaša Veleža i poznati mostarski sportski radnik Dženan Šuta.

Nastavlja kako su kvalitetni rezultati fudbalera Veleža, jedinstvo i podrška koja je iskazana u radu UO F.K. Velež, bila vodilja da i košarkaši krenu u objedinjavanje ova dva kolektiva, a ime nije bilo teško izabrati...

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


"Prva ambicija je stabilizirati klub u organizacionom i igračkom dijelu, dobro organizovati omladinski pogon i po sticanju osnovnih preduslova, isključivo s domaćim igračima pokušati ostvariti plasman u veći rang bh. košarke. Momcima iz omladinskog pogona osigurati kvaitetan i kontinuiran košarkaški razvoj", kaže za Klix.ba Šuta.

Proteklog vikenda odigrana je i prva utakmica u sklopu A2 lige - grupa jug gdje je domaći KK Velež pobjedio KK Iskru iz Bugojna 82:75. Utakmica je igrana pred punom dvoranom u USRC Midhat Hujdur Hujka, vole Mostarci svoj Velež.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...