Pravi domaćin
21

Robert Dacešin otkrio šta je Jusuf Nurkić uradio za njega: Druga NBA utakmica je prošla još nezaboravnije

E. K.
Jusuf Nurkić i Robert Dacešin (Foto: Facebook)
Jusuf Nurkić i Robert Dacešin (Foto: Facebook)
Centar Phoenix Sunsa i bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije Jusuf Nurkić je krajem februara u Phoenixu ugostio bh. pustolova Roberta Dacešina.
Dacešin se sada ponovo oglasio na društvenim mrežama te je objasnio šta je sve bosanskohercegovački košarkaš uradio za njega.

"Iako sam prije nekih mjesec dana pisao da sam bio na NBA-u i time ostario jednu od svojih životnih želju, ono što nisam rekao je da je moja druga utakmica, prošla još nezaboravnije. Naime, pored toga što nas Jusuf Nurkić izveo na večeru, proveo vrijeme s nama i pokazao nam dvoranu u kojoj treniraju te se baš posvetio da dobijemo potpuni doživljaj najjače košarkaške lige na svijetu, na narednoj utakmici nas je pozvao da mu budemo gosti još jednom te me počastio sa svojim dresom i prilikom da barem na kratko sjednem u prvi red i posmatram trening iz ove perspektive. Nerealan osjećaj ljudi", napisao je Dacešin na društvenim mrežama te dodao:

"Uz sve to, ranije smo se dogovorili da mu ponesem nekoliko knjiga o ljepotama Bosne koju sam napisao na engleskom jeziku te ih podijelio po ekipi na čemu sam mu mnogo zahvalan. Nekako, kada stvari radiš iz ljubavi, sve na kraju dođe na svoje. Sretno u play offu brate i vidimo se ovog ljeta".

Dodajmo da je Dacešin krajem 2023. godine dobio diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine odlukom ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, a do sada je posjetio preko 80 zemalja širom svijeta.

Nurkić ove sezone postiže 11 poena po utakmici, uz 11.1 skokova i 3.9 asistencija.