Tuzla
0

Revijalna utakmica umjesto košarkaškog turnira

FENA
Članovi Upravnog odbora Košarkaškoga kluba "Sloboda Dita" zadovoljni su rezultatom protekle sezone, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je Sloboda stalno među četiri najbolje ekipe u državi, iako se, po riječima predsjednika Upravnog odbora Marjanka Divkovića, uvijek može više.

Ovo je, uz ostalo, rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Klubu, na kojoj su najavljeni planovi za sljedeću sezonu, koja bi trebala početi 17. oktobra.

"Za sljedeću sezonu usvojili smo budžet od 800.000 maraka, s tim da od te sume 200.000 ide na sanaciju starih potraživanja. Naš je cilj preživjeti recesiju, dalje raditi na sanaciji Kluba i u sezoni 2009/2010., posebno u njenom prvom dijelu, osloniti se isključivo na domaće, mlade igrače jer se stvaranje igrača i mogućnost njihove kasnije prodaje pokazalo kao najbolji proizvod Kluba", rekao je Divković.

Član Upravnog odbora Vejsil Huremović najavio je izbornu skupštinu kluba za drugu polovinu kolovoza, kada će biti prezentirani rezultati rada u posljednje četiri godine i predložen plan rada za sljedeće razdoblje. Tom prilikom vjerovatno će doći i do izmjene Statuta Kluba, a izvršit će se i odabir novih članova Skupštine, koja će imati manje članova nego do sada.

Što se tiče Memorijalnog turnira "Slobodini košarkaški velikani" rečeno je da će se ove godine zbog aktuelne situacije, a da bi se ipak zadržala tradicija, održati Memorijalna utakmica "Slobodini košarkaški velikani", koju će košarkaši Slobode odigrati s nekom od ekipa iz regije.