Odlazak kvalitetnog centra
0

Reprezentacija BiH bez Varde na EP u Litvaniji

Piše: Dalibor Bošnjak
Ratko Varda
Ratko Varda
Bh. košarkaški reprezentativac Ratko Varda definitivno neće nastupiti ne evropskom prvenstvu u Litvaniji koje se igra od 31. augusta do 18. septembra ove godine.

To je odluka stručnog štaba i samog igrača, koji će pripreme za sljedeću sezonu nastaviti sa ličnim trenerom. U Litvaniju će putovati 12 igrača, tako da se očekuje da će osim Varde otpasti još dvojica.

Poslije dužih razgovora i traženja najboljnih rješenja, stručni štab košarkaške reprezentacije BiH i Varda su zajednički donijeli odluku da on nastavi pripreme za novu sezonu individualno.

"Uvažavajući i cijeneći stav i dosadašnji doprinos Ratka Varde za državu i reprezentaciju, te njegovu sjajnu igračku karijeru, stručni štab je donio odluku da više prostora da bržoj i mlađoj petorci. Ovaj način igre se nije uklapao u Vardine želje i mogućnosti, tako da smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili da pustimo Vardu da nastavi pripreme za novu sezonu sa ličnim tranerima", izjavio je za Sarajevo-x. com Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH.

Košarkaška reprezentacija BiH se nalazi na turniru u Riminiju, gdje je očekuju još tri utakmice. Nakon tih susreta će biti kompletiran spisak igrača koji će nastupiti u Litvaniji.