Čuda se dešavaju
10

Rekorder Wimbledona i osvajač Australian Opena sinoć je debitovao u košarkaškom Eurocupu

D. P.
Impresivna životna priča (Foto: Twitter/Daily Mail)
Impresivna životna priča (Foto: Twitter/Daily Mail)
Da svijet sporta piše najčudnije priče, potvrda je bajka Joshue Ward-Hibberta, bivšeg tenisera koji je sinoć debitovao u košarkaškom Eurocupu.

Ime Joshue Ward-Hibberta nije neko za koje znaju svi teniski fanovi. Ipak, riječ je o nekadašnjem teniseru koji je mnogo obećavao, posebno u juniorskoj karijeri, a onda je jedno vrijeme i bio profesionalac na ATP listi.

Međutim, početkom 2016. godine napravio je neočekivan preokret. Napustio je svijet tenisa i odlučio da se bavi košarkom. Ta informacija iznenadila je mnoge, ali Britanac nije odustajao već je korak po korak stigao do Evrope.

Sinoć je njegov tim London Lions debitovao u košarkaškom Eurocupu. Englezi su poraženi rezultatom 76:59 na gostovanju kod snažnog Hapoela u Tel Avivu, a Ward-Hibbert je na terenu proveo manje od jedne minute.

Ipak, dovoljno da debituje i ispiše jednu od najzanimljivijih priča u svijetu sporta posljednjih mjeseci. Iako mu je već 28 godina, on u svojoj košarkaškoj karijeri napreduje i očekuje se da će još više igrati u budućnosti.

Zanimljivo, Ward-Hibbert će ostati upamćen kao rekorder na Wimbledonu. U konkurenciji juniora zabilježio je najbržu servu ikada pošto je upisao servis brzine 214 kilometara na sat. Također, osvojio je i juniorski Australian Open u dublu.

"Proveo sam divno vrijeme igrajući tenis, ne žalim za svojim izborima. Stekao sam prijatelje, naučio mnogo o sportu i sebi. Nažalost, nije ispalo onako kako sam želio, ali sam zahvalan na iskustvu koje sam stekao. Proputovao sam Evropu, Ameriku, Aziju i Južnu Ameriku. Rekord na Wimbledonu i na juniorkskom Austrlian Openu su uspomene koje ću pamtiti zauvijek. Kada nisam igrao tenis, igrao sam košarku i obrnuto. Nekada sam propuštao važna takmičenja kako bih igrao tenis. Dolazak u London je lijepo iskustvo i zaista sam blagoslovljen što igram košarku", naveo je Josh nakon što je potpisao za London Lionse.

Osim ove ekipe, nastupao je za Derby Trailblazerse i Leicester Riderse gdje je i postao profesionalni košarkaš.