NBA liga
27

Rekord karijere čudesnog Dončića nedovoljan Dallasu protiv moćnih Clippersa

Piše: N. K.
Luka Dončić (Foto: AFP)
Luka Dončić (Foto: AFP)
Košarkaši Clippersa pobijedili su u Staples Centru u Los Angelesu ekipu Dallas Mavericksa rezultatom 125:121 i tako najavili izlazak iz krize prekinuvši niz od četiri uzastopna poraza.
Nakon izjednačene prve četvrtine domaći su zaigrali znatno bolje i na odmor su otišli uz prednost od 11 poena razlike. Ipak, u nastavku su Mavericksi bili dosta bolja ekipa i postepeno su smanjivali prednost. Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je gostima nedostajalo snage za preokret pa su pretrpjeli četvrti uzastopni poraz.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Danilo Galinari s 32 poena i šest skokova, a dobru partiju pružio je i Lou Williams s 26 poena i osam asistencija.

U gostujućoj ekipi najbolji je bio Luka Dončić koji je ostvario rekord karijere. Postigao je 32 poena, a tome je dodao i pet asistencija. Podršku je imao još samo u J.J. Bareu koji je ubacio 19 poena i imao osam asistencija.


Clippersi su sinoćnjom pobjedom prestigli San Antonio Spurse i sada se nalaze na šestom mjestu Zapadne konferencije NBA lige. Mavericksi su ostali na 11. poziciji.

I u drugoj utakmici sinoćnjeg rasporeda viđena je drama u kojoj je Miami Heat savladao Houston Rocketse.

Rezultati:



Miami Heat - Houston Rockets 101:99
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 125:121

Tabela: