Kobe Bryant
0

"Recesija neće otjerati NBA publiku iz dvorana"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kobe Bryant, MVP finala NBA lige prošle sezone i jedan od najboljih košarkaša današnjice, započeo je azijsku turneju pod pokroviteljstvom Nikea na kojoj promovira tene s njegovim potpisom.

Bryant je prošle sezone s LA Lakersima osvojio svoj četvrti naslov NBA prvaka. Prva tri osvojio je od 2000. do 2002. godine, kada su Lakersi tri puta zaredom uzimali prstene.

Bek – šuter koji je već duže od decenije jedan od simbola NBA lige, bio je toplo pozdravljen od oko 1.000 obožavatelhja u Manili na Filipinima, prvoj stanici sponzorske turneje. U sklopu iste, Bryant će posjetiti još Singapur, Tajvan, Hong Kong i Kinu (Šangaj i Chengdu).

Na Filipinima je već treći put.

  • Ova zemlja je poput doma koji je daleko od doma. Sviđa mi se ovdje. Ljudi me tretiraju poput člana porodice, dočekali su me toplo i raširenih ruku – izjavio je Bryant, koji je od šeste do 13. godine živio u Italiji.

Osvrnuo se i na svjetsku ekonomsku krizu, te porast nezaposlenosti u SAD-u. Ipak, vjeruje da će Amerikanci i dalje plaćati ulaznice i puniti NBA dvorane.

"Njihova žrtva natjerat će i mene na još veće žrtvovanje, još veći trud. Ostavljat ću uvijek srce na parketu znajući da je možda baš to utakmica koju neko dijete ili neka porodica gleda po prvi puta uživo, ili možda čak i zadnji put", objasnio je Kobe.