ACB liga
47

Real upisao novu pobjedu uz još jednu veoma kvalitetnu predstavu Džanana Muse

E. K.
Musa vodio Real do pobjede protiv Girone (Foto: Real Madrid Basket)
Musa vodio Real do pobjede protiv Girone (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Real Madrida su u četvrtom kolu Endesa lige pobijedili Gironu na gostovanju rezultatom 93:74 uz još jedno dobro izdanje našeg Džanana Muse.

Kraljevi su pitanje pobjednika riješili već nakon prvih 20 minuta utakmice kada su imali dvocifrenu prednost, bilo je 45:28 što su do kraja održavali i došli do četvrte ovosezonske pobjede u isto toliko nastupa.

Kada se u obzir uzmu sve utakmice ove sezone, Madriđani su u Superkupu, prvenstvu Španije i Euroligi zabilježili sve pobjede, a veliku ulogu u svemu tome ima i naš reprezentativac Džanan Musa.

Upravo je on bio najefikasniji igrač Reala u ovom susretu sa 14 poena, tri asistencije i dva skoka dok je Guerschon Yabusele dodao 13 uz tri skoka i dvije asistencije. Mario Hezonja je susret završio sa 12 poena i četiri skoka, a Sergio Llull je dodao 11 dok je još dvocifren bio Vincent Poirier sa deset poena i šest skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio Ike Iroegbu sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencije dok je Gyorgy Goloman dodao deset uz tri skoka.

Girona - Real Madrid 74:93 (17:23, 11:22, 24:33, 22:15)

  Standings provided by <a class="text-sport hover:underline" target="_blank" href="https://www.sofascore.com/">Sofascore</a>
</div>