Euroliga
0

Real posljednji izborio nastup na Final Fouru

Totalsport
Košarkaši madridskog Reala izborili su kao posljednji nastup na Final Fouru kojem će domaćin biti Barcelona. Uspjeli su to pobijedivši Valenciju 66-58 u odlučujućoj petoj utakmici.

Madridski parket je bio poprište velike drame i žestoke borbe dva španska kluba.

Utakmicu je sjajno otvorio srpski košarkaš u redovima Valencije Duško Savanović koji je postigao devet poena od prvih 11 svoje ekipe. Valencia je povela 11-2, no ta startna prednost im je dala samo komotnu situaciju u prvoj četvrtini. Kroz drugu dionicu se Real vratio u rezultatski egal i nakon toga je trajao veliki boj do kraja.

Nakon osam minuta igre u zadnjoj dionici rezultat je bio pomalo nestvaran, samo 4-4. Nemoguće je bilo doći do otvorenog šuta, jer u odbrani su apsolutno svi igrali na rubu prekršaja, često i žešće od toga.

Rafa Martinez je tricom dvije minute prije kraja smanjio na 62-58. No, minutu i 20 sekundi do kraja je Ante Tomić položio loptu za 64-58, a nada je Valenciji propala kada je u idućem napadu Tomić došao do napadačkog skoka, a s linije slobodnih bacanja je pogodio jednu loptu za 65-58.

Sa 12 poena su najbolji strijelci kod pobjednika bili Clay Tucker i Carlos Suarez (uz 10 skokova).

Kod Valencije je najbolji bio spomenuti Savanović sa 19 poena i šest skokova.

Tako će 6. maja polufinale na Final Fouru odigrati Panathianikos i Montepaschi Siena, te Real Madrid i Maccabi.

Euroliga, četvrtfinale (peta utakmica):

Real Madrid - Valencia 66-58 (Real je dobio seriju s 3-2)