Euroliga
1k

Real ponovo slavio u Beogradu i izborio majstoricu s Partizanom, odlična partija Muse

H. H.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Reala pobijedili su kao gosti Partizan u Beogradu rezultatom 85:78 u četvrtom meču četvrtfinalne serije Eurolige i poravnali su u seriji na 2:2. Odlučujuća peta utakmica na programu je 10. maja u Madridu.
Meč je protekao u tužnoj atmosferi nakon nezapamćene tragedije koja je potresla Srbiju, a u ekipu Partizana se nakon suspenzije vratio Mathias Lessort, dok je Kevin Punter odradio još jedan meč kazne. S druge strane, Real je bio jači za Gabriela Decka.

Real je feomenalno otvorio meč i u prvoj četvrtini je u jednom trenutku poveo 27:13, ali Partizan se nije predavao te je uz izvanrednu odbranu i nekoliko vezanih trojki u finišu prvog dijela uspio da poravna na 42:42.

Ipak, na odmor se otišlo prednošću Kraljeva 45:42 koji su iskoristili tri slobodnja bacanja u posljednjim sekundama prvog dijela.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u trećoj dionici, pa je u 25. minuti prvi put došao do prednosti 52:50. I kada se činilo da će prelomiti utakmicu u svoju korist, Real se ponovo probiduo i u posljednju četvrtinu ušao je s prednošću 61:55.

Uslijedila je velika drama u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Real ipak slavio i uspio je izboriti odlučujući peti susret koji je na programu 10. maja.

Najefikasniji u redovima Reala bio je Hanga sa 15 poena koliko je ubacio i Tavares, pratio ih je Deck sa 14, a sjajan je bio i naš Džanan Musa koji je postigao 14 poena uz osam skokova i tri asistencije.

U redovima Partizana istakli su se LeDay sa 25 i Papapetroau sa 18 ubačaja.

Final Four Eurolige igrat će se od 19. do 21. maja u litvanskom Kaunasu, a protivnik boljeg iz ovog duela u polufinalu bit će Barcelona koja je sa 3:0 u seriji pomela Žalgiris.

U preostala dva četvrtfinala para sastaju se Olympiacos - Fenerbahče (2:1) i Maccabi - Monaco (2:2).