Euroliga
7

Real Madrid u drugom poluvremenu savladao Panathinaikos, važna pobjeda Baskonije

Klix.ba
Real Madrid - Panathinaikos
Širom Evrope odigrana su četiri susreta 25. kola košarkaške Eurolige, a pobjede u večerašnjim duelima ostvarile su ekipe Milana, Maccabija, Baskonije i Real Madrida.

Maccabi je kao gost savladao Anadolu Efes, a konačni rezultat na kraju je glasio 94:81. Domaća ekipa nešto bolje je otvorila meč, ali sredinom druge četvrtine Maccabi dolazi do prednosti, da bi u trećoj četvrtini svoju prednost povećali na dvocifreni broj poena.

Na kraju, ključna je bila posljednja dionica u kojoj se Maccabi odlijepio na 12 poena razlike, a do kraja meča Anadolu nije imao snage preokrenuti rezultat.

Najefikasniji igrač na meču bio je Weems koji je za 33 minute ubacio 21 poen, dok je u pobjedničkoj ekipi Jackson ubacio 18 poena.

Baskonia je rezultatom 81:71 savladala Valenciju u gostima, a to je veoma važna pobjeda za ovu ekipu koja se sada nalazi na devetoj poziciji i imaju izgledne šanse da se plasiraju u Final Eight.

Baskoniju je do pobjede nosio Marcelinho Huertas sa 19 poena, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Emetrio sa 15 poena.

U posljednjem susretu večeri, ekipa Real Madrida savladala je Panathinaikos na domaćem terenu, a konačni rezultat na kraju je glasio 92:75. Domaći su do pobjede stigli puno boljom igrom u drugom poluvremenu, a ključna je bila serija od 10:0 početkom treće četvrtine.

Real je do pobjede nosio Fabien Causeur koji je postigao 26 poena, dok je na drugoj strani Mike James postigao 23.

U prvom meču Milano je savladao Khimki rezultatom 86:77.

Tabela: