Legenda bh. košarke
93

Razija Mujanović se ogradila od knjige "Raza - stanovnik Kuće slavnih" koju je promovisala

Piše: E. B.
Ekrem Avdić i Razija Mujanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekrem Avdić i Razija Mujanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je krajem prošle godine promovisala knjigu "Raza - stanovnik Kuće slavnih" novinara i publiciste Ekrema Avdića, legendarna Razija Mujanović je danas objavila kako se u potpunosti ograđuje od nje.

Na promociji monografije u Tuzli Raza je, između ostalog, rekla kako joj je drago da je knjigu pisao čovjek koji je od samih početaka bio tu, a nakon nepuna dva mjeseca je promijenila priču.

"Koristim ovu priliku kako bih obavijestila javnost Bosne i Hercegovine da se u potpunosti ograđujem od monografije 'Raza - stanovnik Kuće slavnih' autora Ekrema Avdića, koja je nedavno puštena u prodaju.

Nažalost, iako govori o meni, monografija je isključivo sredstvo za stjecanje materijalne koristi pojedinaca koji su odlučili preko mojih tri decenije bavljenja sportom, a na lagan način, doći do novca.

Imam informaciju da je za projekt, iza kojeg navodno stojim ja, od pojedinaca i organizacija sakupljena značajna suma novca, ali bez mog znanja. Stoga pozivam sve koji su uplatili novac da se raspitaju u koje je svrhe utrošen.

Nikakvu saglasnost za objavljivanje monografije nisam potpisala, već je zloupotrijebljeno moje povjerenje, uključujući i moje pojavljivanje na promociji monografije u Tuzli. Zato svaka kupovina ove monografije direktno ruši moju sportsku karijeru i devalvira sve ono što sam postigla.

Istovremeno, iskoristila bih priliku i obavijestila javnost da je u pripremi, a nadam se uskoro i u štampi, moja autorizirana biografija u izdanju Udruženja 'Obrazovanje gradi BiH' s Jovanom Divjakom na čelu", objavila je legendarna Raza putem Facebooka.