Emotivna poruka
21

Razija Mujanović o Mejdanu: Emotivno me uništilo, teže je nego ijedan poraz u karijeri

K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Legendarna bh. košarkašica Razija Mujanović napisala je vrlo emotivnu poruku nakon što su u javnosti objavljene fotografije poplavljenog Sportskog centra Mejdan u Tuzli kazavši da je nijedan poraz u karijeri nije bolio kao trenutak kada je vidjela stanje u dvorani.
Nesvakidašnje kišne padavine u petak navečer su nanijele veliku štetu u dvorani Mejdan u Tuzli, gdje je voda prodrla u visini od skoro jednog metra, a tim povodom na svom Instagram profilu, nakon predsjednika KS BiH Mirze Teletovića, obratila se i Razija Mujanović.

Ona je istakla da je nijedan poraz u karijeri nije zabolio kao kada je vidjela fotografije poplavljene dvorane, što joj je ujedno pokvarilo i odmor i emotivno je potpuno ubilo.

"Ovo je slika poplavljenog Mejdana poslije nevremena koju sam dobila, koja mi je pokvarila odmor i emotivno me potpuno ubila. Kroz glavu su mi proletile sve one slike uspjeha, pobjeda, napornih treninga, druženja.. pa i poraza. Ali nijedan poraz nije ovako bolio! Nadam se da će se moja Tuzla izdići iznad ovoga!", napisala je Mujanović i nastavila:

"Sigurna sam da će gradonačelnik Jasmin Imamović učiniti sve da se u hramu sporta opet čuje pjesma navijača, himna Bosne i Hercegovine, zuk udara lopte od parket i dječija galama! Nadam se da će SKPC 'Mejdan' Tuzla opet biti ono staro, nepobjedivo gnijezdo!", poručila je Mujanović.

Ranije je i svoj stav iznio bivši NBA košarkaš,a danas predsjednik KS BiH - Mirza Teletović, koji je napisao kako se nada da će nadležene institucije pokazati razumijevanje prema važnosti sporta te da će se Sportski centar Mejdan brzo oporaviti.