Košarka
0

Ray Allen za sreću lakira prste zelenom bojom

Totalsport
Ray Allen (Foto: AP)
Ray Allen (Foto: AP)
Zelena boja sinonim je NBA tima iz Bostona, a neki košarkaši ovog kluba za sreću čak i lakiraju prste tom bojom.

Čini to Bostonov sjajni šuter Ray Allen, koji je četvrtu utakmicu finala NBA doigravanja dočekao s lakiranim noktima na nožnim prstima. Pokušao je možda time nešto promijeniti nakon katastrofalno odigrane treće utakmice.

U njoj je, što je za njega zbilja raritetno, promašio svih 13 šuteva iz igre, a lakiranje je očigledno donijelo barem mali pomak. U četvrtoj utakmicu, u kojoj je Boston slavio 96-89 i time seriju izjednačio na 2-2, je postigao 12 poena iako šut ponovno nije bio na njegovom uobičajenom nivou.

Iz igre je pogodio četiri od 11 šuteva, dok je promašio četiri upućene trice.

No, i dalje se pamti ono što je napravio u drugom susretu, u Los Angelesu, kada je pogodio prvih sedam trica, a ukupno je kraj ogleda dočekao sa 32 poena (šut iz igre 11-20 i trice 8-11).

"Cijela moja porodica se na taj način povezuje. Svi nešto zeleno stavimo na sebe. Kako moj otac i majka, tako i supruga, djeca... Ja sam se sad odlučio za lakiranje i takav način pripreme za utakmice mi pomaže. Mislim, imam dovoljno motiva i bez toga, ali ovakvi potezi me još više osnažuju", rekao je ponajbolji šuter novog doba u NBA ligi.

NBA