Legenda Studenata
102

Ratko Radovanović: Jedini spas za KK Bosnu je da se pojavi političar poput Vučića

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Legendarni košarkaš Ratko Radovanović danas je posjetio prostorije Košarkaškog kluba Bosna.

Najbolji centar u historiji sarajevskog kluba je istakao kako mu je drago što je vidio drage prijatelje.

"Kada god sam u Sarajevu uvijek obiđem prostorije Bosne. Drago mi je što sam vidio drage ljude koji istinski vole Bosnu i koji su još uvijek ovdje, ali nije mi drago što je klub u ovoj situaciji", kaže Radovanović.

Popularni Rašo ističe kako je jedini spas za Studente, koji trenutno igraju u drugom rangu bh. košarke, da političari stanu iza kluba.

"Nadam se da će neka svijest proraditi gradskim vlastima, da će se naći neki čovjek koji voli sport jer bez gradskih vlasti nema ni sporta. Svi klubovi tako opstaju u bivšoj Jugoslaviji. Zna se i da u Srbiji Aleksandar Vučić drži sport na vrhunskom nivou. Svi su se političari prije njega slikali sa sportistima nakon što donesu medalje, ali Vučić ulaže konstantno. On plaća pripreme ekipa, plati sve moguće troškove i kad se dođe sa medaljom, tek se onda slika sa njima. Sport je najbolji ambasador jedne zemlje i čovjek poput Vučića treba dobiti izbore jer je on jedini spas za sport, a samim tim i Bosnu", kaže Radovanović.

Radovanović, koji je bio sportski direktor FMP-a u periodu kada je klub iz Železnika proizveo mnoge vrhunske igrače, među ostalim i Miloša Teodosića, je mišljenja kako je rad sa mladima najbitniji.

"Bosni su potrebni ljudi koji vole klub i koji su spremni uložiti mnogo truda. Treba raditi sa djecom, a ne kao ranije da se dovodi po deset stranaca. Stranci nakon pola godine počnu misliti samo na svoju statistiku i u koji će klub preći kad im jednogodišnji ugovor istekne", rekao je Radovanović.