NBA
11

Raspoloženi Irving nedovoljan Brooklynu, Musa opet bez ikakve minutaže

K. H.
Foto: Džanan Musa/Instagram
Foto: Džanan Musa/Instagram
Košarkaši Brooklyn Netsa doživjeli su poraz na domaćem terenu od Utah Jazza rezultatom 118:107, a bh. košarkaš Džanan Musa u ovom susretu nije dobio priliku za igru.

Netsi su poraz doživjeli najviše zbog loše odigranog prvog poluvremena u kojem su gosti kontrolisali dvocifrenu prednost, a u takvom ritmu nisu se u nastavku uspjeli vratiti i anulirati prednost gostiju koji su na kraju slavili sa 11 poena razlike.

Brooklynu nije pomogao ni izuzetno raspoloženi Irving koji je meč završio sa 32 poena i 11 asistencija, dok su s druge strane u pobjedničkoj ekipi najefikasniji bili Ingles koji je ubacio 27 i Mitchell koji je ubacio 25 poena. Bh. košarkaš Džanan Musa nije igrao u ovom meču i svih 48 minuta pregledao je s klupe za rezervne igrače.

U preostalim mečevima, Dallas je kao gost bio bolji od bivšeg NBA prvaka, ekipe Golden Statea, rezultatom 124:97, uz 20 poena Luke Dončića koji je pri tome dodao osam skokova i dvije asistencije. Powell je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21 poenom, dok se kod Warriorsa istakao Poole sa 17 poena.

Los Angeles Clippersi su na svom terenu bili bolji od Clevelanda sa 128:103, dok je Milwaukee također na svom terenu pobijedio New York (128:102). Memphis je pomalo iznenađujuće bio bolji od Houstona sa 121:110, a u posljednjem susretu Atlanta je bila bolja od Phoenixa sa 123:110.