Službeno
0

Rasheed Wallace prekinuo penziju i potpisao za NY Knickse

Totalsport
Rasheed Wallace
Rasheed Wallace
Ono o čemu se posljednjih dana nagađalo u NBA ligi dobilo je i svoju službenu potvrdu. Rasheed Wallace, 38-godišnji veteran, vraća se od sljedeće sezone na košarkaške parkete u dresu New York Knicksa nakon dvogodišnje penzije.

Wallace je četverostruki All-Star igrač koji je posljednju sezonu odigrao 2009/10. u dresu Bostona. Vijest o njegovom potpisivanju službeno su potvrdili iz njujorškog kluba, iako detalji ugovora nisu objavljeni.

U 15 NBA sezona koliko je odigrao, 211 centimetara visoki Wallace, koji može igrati na poziciji krilnog centra i centra, ostvarivao je prosjek od 14,6 koševa i 6,7 skokova. U posljednjoj koju je igrao imao je prosjek od 9 koševa i 4,1 skok.

Najveći uspjeh karijere ostvario je 2004. godine kada je osvojio NBA prsten s Detroit Pistonsima, s timom čiji je pomoćni trener bio Mike Woodson, aktuelni trener Knicksa.

Dolaskom Wallacea dodatno se produžila veteranska klupa Knicksa koja uključuje 40-godišnjeg Kurta Thomasa, 39-godišnjeg Jasona Kidda i 38-godišnjeg Marcusa Cambyja.

NBA