NBA
4

Raptorsi pobijedili Buckse i poveli 3:2, Teletović postigao tri poena

Piše: D. B.
Mirza Teletović (Foto: EPA)
Mirza Teletović (Foto: EPA)
U petoj utakmici prvog kruga playoffa Istočne konferencije NBA lige pobjedu su nad Milwaukee Bucksima ostvarili Toronto Raptorsi te su tako poveli rezultatom 3:2 u seriji.

Odlično odigranom prvom četvrtinom Raptorsi su najavili dobru partiju. Nakon prvog perioda igre imali su prednost od 11 poena, bilo je 31:20. Druga četvrtina je pripala Bucksima koji su ubacili 28 poena, dva više od Raptorsa, ali je ekipa Toronta odmor dočekala s prednošću 57:48.

Tokom treće četvrtine su bolji bili košarkaši Toronta koji su ubacili nova 33 poena, dok je ekipa Milwaukeeja stala na 25.

Posljednji period je također pripao Raptorsima koji su postigli 28 poena, dok su Bucksi stali na 20, a to je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu rezultatom 118:93 i vodstvo 3:2 nakon pet odigranih utakmica.

Raptorse je do pobjede predvodio Norman Powell s 25 poena, dok je za Buckse najviše postigao Giannis Antetokounmpo, ukupno 30.

Bh. košarkaš Mirza Teletović je igrao za Milwaukee devet minuta, a postigao je tri poena te upisao jedan skok i jednu ukradenu loptu.