{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Promašaj stoljeća s linije slobodnih bacanja

T
10.2.2010. u 20:57
0
7
Promašaj stoljeća s linije slobodnih bacanja
0
Promašaj stoljeća s linije slobodnih bacanja
Dvoboj dvaju vrhunskih univerzitetskih košarkaških ekipa, Kansasa i Texasa, igran u ponedjeljak, obilježio je neviđeni promašaj s linije slobodnih bacanja.
Autor bizarnog čina je mladi student druge godine, bek-šuter Kansasa Brady Morningstar. Uzeo je loptu u ruke nakon jedne dvostruke tehničke pogreške, pri vodstvu svoje ekipe 64-51, te mu je ona pri podizanju na šut jednostavno iskliznula iz ruku. Brže-bolje pokušao ju je uloviti i baciti prema košu. Sudac je svirao neispravno izveden šut.

"Izgledao sam sigurno poprilično glupo. Smijali smo se tome nakon utakmice u svlačionici", rekao je za lokalni dnevnik Morningstar pojasnivši što je do ispada dovelo:

"Lopta je bila vlažna. Jednostavno mi je iskliznula iz ruku. Bio sam zbunjen. Mogao sam je jednostavno pustiti da padne i isponova krenuti na šut, ali sam već zakoračio na liniju. Pokušao sam se izvući malim skok-šutem kako je ne bih prekoračio."Morningstar nije niti trebao biti izvođač. Slobodno bacanje trebao je pucati faulirani centar Cole Aldrich, no on je nakon sučeva zvižduka također kažnjen tehničkom, a to je bila njegova peta lična greška. Trener Bill Self zadatak je potom povjerio svom najboljem šuteru, koji ove sezone slobodna bacanja izvodi sa 75% uspješnosti.

"Baš sam lijepo izabrao. (Smijeh.) Bit ćemo sada na ESPN-ovu Topu 10 sljedećih šest mjeseci", kazao je Self.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: