Košarka
0

Pripreme za EP u košarci: BiH startala pobjedom

Nezavisne/Sa-X
Foto: arhiv
Foto: arhiv
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je pobjedu u prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Srbiji i Crnoj Gori (od 16. do 25. septembra).

Izabranici selektora Mensura Bajramovića u petak su na međunarodnom turniru u Ohridu rezultatom 115:105 slavili protiv američkog univerzitetskog tima Athletes Injection.

Pod zastavom naše zemlje u Makedoniji je po prvi put nastupio i Henry Domerkant, Amerikanac sa pasošem BiH, koji je upisao šest poena.

Najbolji strijelci u bh. redovima bili su kapiten Jasmin Hukić i Mirza Teletović sa po 16 poena, ispred Kenana Bajramovića sa 14.

Još su igrali: Damir Mršić 6, Saša Vasiljević 10, Bariša Krasić 6, Siniša Kovačević 3, Vedran Princ 7, Mujo Tuljković 4, Edin Bavčić, Elvir Ovčina 10, Danilo Palalić 7, Samir Lerić 7, Aleksandar Radojević 3. U drugoj utakmici međunarodnog turnira u Ohridu u petak je reprezentacija Makedonije pobijedila Bugarsku rezultatom 90:86.

Turnir je nastavljen juče, kada su kasno sinoć bh. košarkaši u 2. kolu za protivnika imali najbolji tim zemlje domaćina. Bajramovićevi puleni posljednju utakmicu u Ohridu igraju danas protiv Bugarske.