LeBron poludio na Smitha
67

Prije četiri godine desila se ubjedljivo najbizarnija situacija u historiji NBA lige

K. H.
LeBron James je bio bijesan (Foto: Screenshot)
LeBron James je bio bijesan (Foto: Screenshot)
Na današnji dan, 31. maja 2018. godine, viđena je definitivno najbizarnija situacija u historiji NBA lige kada tadašnji košarkaš Clevelanda J. R. Smith nije šutirao za pobjedu svog tima protiv Golden Statea, već je misleći da imaju vodstvo bježao od koša.

Bio je to četvrti meč Cavsa i Warriorsa u finalu, a LeBron James je igrao fantastičan meč u kojem je postigao 51 poen te imao po osam skokova i asistencija.

Nešto manje od 10 sekundi prije kraja utakmice Warriorsi su vodili s jednim poenom razlike kada je LeBron ostao na trojci, a na njemu je bio Stephen Curry. James je potom bacio pas u reket Georgeu Hillu koji je protrčavao pa ga je Klay Thompson morao faulirati.

Hill je pogodio prvo na pet sekundi do kraja i izjednačio je rezultat, ali je promašio drugo slobodno bacanje te se potom desila najbizarnija situacija ikada.

J. R. Smith je uhvatio je ofanzivni skok i krenuo da bježi od koša misleći da njegova ekipa vodi, a u želji da sačuva loptu, što je posebno iznerviralo Jamesa koji nije mogao vjerovato šta je njegov saigrač uradio.

Uopšte nije znao šta se dešava na parketu te je zbog toga utakmica otišla u produžetak gdje su Warriorsi pobijedili, a kasnije su i ukupno savladali Cavse za drugu uzastopnu titulu.