Javnost se oprašta
199

Preminuo Sead Balić, istaknuti sarajevski košarkaški stručnjak i sportski radnik

D. P.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Jučer je u 61. godini preminuo Sead Balić, istaknuti košarkaški stručnjak i čovjek koji je posljednje dane života proveo na klupi Igman Burcha s kojim je napadao plasman u najviši rang bosanskohercegovačke košarke.

Balić je iznenada preminuo jučer u Sarajevu ostavivši tugu u bh. sportskoj javnosti. Riječ je o šefu stručnog štaba KK Igman Burch, ali i čovjeku koji je ostavio veoma dubok trag u sarajevskim Sparsima.

U Sparsu je radio dugih sedam godina, kao trener omladinskog, ali i seniorskog tima. Upravo iz Sparsa su potvrdili tužnu vijest.

"Danas je u Sarajevu preselio na bolji svijet Sead Balić u 61. godini života. U našem klubu je proveo sedam godina i ostavio dubok trag, bio je trener omladinskih selekcija kao i seniorske ekipe. Molimo dragog Allaha da mu podari Dženet a porodici sabur", naveli su iz OKK Spars.

Od Balića se opraštaju brojna poznata imena iz svijeta košarke, ali i bh. javnosti. Poruku je postlao i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur koji je naglasio kako je Sejinim odlaskom ilidžanski sport izgubio velikog sportskog i košarkaškog zaljubljenika.

"Tužna vijest pogodila je sve nas koji volimo Ilidžu i ilidžanski sport. U momentima kada je KK Igman Burch borbi za plasman u najviši rang naše zemlje na bolji svijet preselio je trener ovoga kluba Sead Balić. Sejinim odlaskom ilidžanski sport ostao je bez jednog istinskog sportskog radnika i zaljubljenika u košarku. Molim Gospodara da mu se smiluje, oprosti grijehe i nagradi džennetskim ljepotama, a porodici i prijateljima podari sabura", poručio je Muzur.

Balićev Igman je izborio veliki uspjeh i plasman u finale A1 lige Federacije BiH. Za ulazak u najviši rang igrat će protiv Radničkog iz Goražda, a prva utakmica trebala se igrati u subotu od 17:30 na Ilidži. Međutim, nakon tragičnih vijesti, nije poznato da li će termin utakmice ostati isti.