Povratak u realnost
20

Predsjednik KK Bosna više ne vjeruje u američkog investitora: Nismo dobili ni traženih 35.000 KM

E. B.
Almir Bradić (Foto: D. S./Klix.ba)
Almir Bradić (Foto: D. S./Klix.ba)
Predsjednik Košarkaškog kluba Bosna Royal Almir Bradić je na današnjoj konferenciji za medije govorio o tajanstvenom američkom investitoru kojeg je pompezno najavljivao kao spasitelja kluba.
Kako je Bradić priznao, investitor i nije baš zainteresovan za ulaganje u Bosnu Royal.

"Posljednje informacije o investitoru su te da nemamo informacije. Mi smo u prethodnom obraćanju i u euforičnoj najavi 'svjetla na kraju tunela', po zahtjevu pravnog zastupnika potencijalnog investitora, obezbijedili svu dokumentaciju i Bosne i Royala, dali im na uvid i tu je sve stalo", kaže Bradić.

"Prema informacijama koje sam lično dobio od investitora, jeste da je pravni zastupnik zadovoljan s onim što je vidio u dokumentima. Investitor je zadovoljan, međutim ne mogu reći da smo mi zadovoljni", rekao je Bradić, a potom pojasnio zašto je shvatio da ovo ipak nije ozbiljna priča.

"Obzirom na dešavanja u Kantonu, svako malo se mijenjaju ministri i Vlada, a mi moramo i u tim međuprostorima funkcionisati. Ja sam tražio lično od investitora kao znak dobre volje da nam pomogne sponzorski da prebrodimo taj vakuum. To je iznos jedne mjesečne plate, angažovanih u klubu, igrača, staffa, administracije od 35.000 KM. Dobio sam odgovor, ali iz iskustva, dok se ne pojave novci na računu, ne smatram da je namjera bila iskrena", kaže Bradić i dodaje:

"Nije gotovo dok ne bude gotovo, ali lično sam skeptičan po pitanju svega jer sam tražio konkretan pokazatelj, nismo ga dobili. Sve što se bude dešavalo, javnost će biti upoznata sa tim", rekao je Bradić.